Mer enn 5000 kvadratmeter med solcellepaneler skal legges på taket av Odds Ballklubbs fotballstadion i Skien, hvis alt går etter planen. Illustrasjon: Skagerak Energi

Skagerak Energi og samarbeidspartnere vil etablere et pilotprosjekt for lokal produksjon og lagring av elektrisk energi ved Skagerak Arena i Skien. Under Småkraftdagene skal de orientere om planene.

Prosjektet har fått navnet Skagerak EnergiLAB. Det skal være en fullskala pilotinstallasjon som skal fungere som arena og laboratorium for testing av ny teknologi. Planene skal presenteres på Småkraftdagene 21. mars av sivilingeniør Henrik Landsverk, opplyser Småkraftforeninga.

Prosjektet Skagerak EnergiLAB går ut på å bygge et stort solcelleanlegg på mer enn 5000 kvadratmeter på taket på fotballstadionet til Odds Ballklubb, Skagerak Arena i Skien, med batterianlegg for lagring av strøm.

I tillegg til å forsyne nærområdet med lokalt produsert strøm, skal det være et prøveanlegg for hvordan den lokalt produserte strømmen best kan tilknyttes og nyttiggjøres i eksisterende strømnett. Både tekniske løsninger, driftsaspekter og regulatoriske forhold skal testes og vurderes.

Skagerak-konsernet er involvert i en rekke FoU-prosjekter. En stor del av innsatsen er rettet mot økt utnyttelse av eksisterende anlegg. Konsernet deltar blant annet i Forskningsrådets ordning med forskningssentre for miljøvennlig energi (FME).