Daglig leder Are Koppang i Laje Entreprenør tar veilyskontrakten til inntekt for kvalitet og konkurransekraft. (Foto: Laje Entreprenør)

I konkurranse med seks andre leverandører har entreprenørselskapet Laje vunnet oppdraget om bygging av veilys på E6 mellom Kolomoen og Arnkvern i Hedmark.

Kilde: Eidsiva Energi

– Avtalen er en bekreftelse på Lajes konkurransedyktighet og stadig sterkere posisjon som innlandets egen infrastrukturentreprenør. Dette er en betydelig avtale for Laje. Arbeidet med å levere i henhold til arbeidet er allerede i gang, sier daglig leder i Laje Are Koppang.

Verdien på oppdraget forventes å bli mellom 20 og 30 millioner kroner.

– Laje ble vurdert som den beste på kompetanse, gjennomføringsplan og fleksibilitet. Dette er en hyggelig annerkjennelse for alle ansatte i Laje, og lover godt for videre vekst, sier Koppang.

Bevisst satsing på veiteknikk
Laje har siden oppstarten våren 2016 bevisst satset på veiteknikk som et prioritert forretningsområde. I mars ble anbudskonkurransen for elektroarbeider og veilys på deler av nye E6 gjennom Hedmark lagt ut av hoved-entreprenør BetonmastHæhre Anlegg AS. Anbudet inkluderer om lag 750 gatelysmaster, effektbelysning på to steder og trekking av fiber på hele strekningen.

– Laje Entreprenør hadde et godt tilbud med god forståelse for oppgaven, og fremsto som en løsningsorientert organisasjon med fokus på samarbeid, kvalitet og fleksibilitet. Laje ble vurdert til å ha det totalt sett mest konkurransedyktige tilbudet, sier Gudmund Roen i BetonmastHæhre Anlegg AS.

80 kilometer motorvei bygges i Innlandet
Nye E6 er en firefelts motorvei under bygging og planlegging fra Kolomoen til Øyer sør med Nye Veier AS som byggherre.

Laje Entreprenør AS er et heleid datterselskap av Eidsiva Energi AS. Selskapet har i dag 83 ansatte med tilstedeværelse i Hedmark og Oppland. Hovedkontoret ligger på Hamar.