I den eierandelen som Fortum nå selger i Hafslund Produksjon Holding inngår blant annet Vamma kraftverk som nå rustes opp med et nytt aggregat. (Foto: AF-gruppen)

Fortum har inngått en avtale om å selge sin eierandel på 10 prosent i Hafslund Produksjon Holding AS til Svartisen Holding AS, et norsk selskap eid av de finske energiselskapene Vantaan Energia Oy, Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab og Oulun Seudun Sähkö.

Kilde: Fortum

Fortum tilegnet seg eierandelen i Hafslund Produksjon som en del av restruktureringen av Fortum og Oslo kommunes eierskap i Hafslund i 2017.

Salgsprisen for aksjene er omtrent 160 millioner euro og transaksjonen forventes gjennomført i juni 2018. Fortum forventer en salgsgevinst på omtrent 75 millioner euro i Generation-segmentet i resultatene for andre kvartal 2018.

– Vår minoritetsandel i Hafslund Produksjon har vært en finansiell investering og er dermed ikke en kjerneaktivitet for Fortum. Vårt fokus er å generere kontantstrøm og operasjonell effektivitet, og vi vil fortsette å evaluere mulighetene for å optimalisere vår portefølje, sier finansdirektør Markus Rauramo i Fortum.

Hafslund Produksjon er et norsk vannkraftproduksjonsfirma. I 2017 utgjorde selskapets produksjon 3,2 terrawattimer (TWh).