Severin Roald er tilsatt som ny direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Statkraft. (Foto: Statkraft)

Severin Roald (42) blir ny direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Statkraft. Han kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Telenor-konsernet.

Kilde: Statkraft

– Jeg er svært fornøyd med at Severin Roald har takket ja til stillingen som direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Statkraft. Dette er et svært viktig område for oss, og Severin har bred og internasjonal erfaring med strategisk kommunikasjonsarbeid og ledelse i komplekse organisasjoner, sier Jon Vatnaland, konserndirektør for konsernstabene i Statkraft.

Roald har omfattende kommunikasjonsfaglig og internasjonal erfaring fra ledende stillinger i både Telia Norge og Aker Solutions, før Telenor. I tillegg har Roald mer en ti års fartstid som rådgiver i PR-bransjen, blant annet i Burson-Marsteller i Norge og Midtøsten, der han var landsjef for Qatar. Roald har en Master of Arts i kommunikasjonsledelse fra Australia.

– Statkraft er Europas største produsent av fornybar energi og behovet for ren energi skaper betydelige vekstmuligheter. Jeg ser frem til å lede arbeidet med både kommunikasjon og myndighetskontakt, bygge gode team og et sterkt fagmiljø, og bidra til at Statkraft forsterker sin posisjon i Norge og internasjonalt, sier Severin Roald.

Roald trer inn i en nyopprettet stilling som direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt og tiltrer 1. januar 2019 etter endt pappapermisjon.