Agder Energi er en av de aller første norske virksomheter som blir sertifisert som en "Likestilt virksomhet", og fikk overrakt sitt diplom i en sertifiseringsseremoni i Kilden teater- og konserthus tirsdag. Her er Kirsti Lie (prosjektleder for "Likestilt arbeidsliv" i Agder Energi) og Tom Nysted (konsernsjef) på sertifiseringsseremonien. (Fot: Agder Energi)

Det var god stemning i Kilden teater og konserthus i Kristiansand blant spente sertifiseringsdeltagere i Agder Energi, som etter en vel gjennomført seremoni kan smykke seg med å være Norges første sertifiserte likestilte virksomhet.

Kilde: Agder Energi

 – Jeg er veldig fornøyd med arbeidet som er lagt ned i prosjektet «Likestilt arbeidsliv». Det er en ekstra fjær i hatten for oss på Sørlandet at vi er først ute med å bli sertifisert, sier Tom Nysted, konsernsjef i Agder Energi.

Innstillingen fra sertifiseringsmyndigheten bekrefter at det er mye bra i Agder Energi. Likestilling- og mangfoldsarbeid er forankret i styre og ledelse. Arbeidet med prosjektet har bidratt til en økt bevisstgjøring på tematikken i konsernet.

Allerede i juni starter arbeidet mot resertifisering i 2021.

 – I det videre arbeid med «Likestilt arbeidsliv» blir det viktig å konkretisere hvordan vi skal jobbe systematisk for å bli enda bedre på likestilling, inkludering og mangfold. Vi har et mål om å øke kvinneandelen i konsernet til 30%, og det er spenstig med tanke på at dagens kvinneandel er ca. 20%, sier Kirsti Lie, HR-rådgiver Agder Energi og prosjektleder for «Likestilt arbeidsliv».