Svein Wilford Pettersen fra Skagerak (midten) holdt førstehjelpskurs for Kyrre Hansen fra Eidsfos Verk på Eidsfoss (t.v.), Thor Daniel Aas fra Straume kraftverk i Setesdalen og de andre deltagerne på Skagerak Arena. Foto: Kjell Løyland.

Småkraftkunder hos Skagerak Kraft får gratis sikkerhets- og førstehjelpskurs. Cirka en fjerdedel benyttet seg av årets tilbud.

Av: Kjell Løyland , Skagerak Energi|

Skagerak Kraft har cirka 80 småkraftkunder som de hjelper med å selge den kraften de produserer og eventuelle grønne produkter som opprinnelsesgarantier og elsertifikater.

For å ha lov til å betjene stasjonene sine må småkrafteiere hvert tredje år gjennomgå et såkalt FSE-kurs, med tilhørende praktisk førstehjelpskurs.

– Vi har i mange år arrangert et eget seminar for småkraftkundene. For tre år siden gjorde vi for første gang dette om til et FSE-kurs for kundene våre, forteller porteføljeforvalter i Skagerak Kraft, Charlotte Sivertsen.

I år har de gjort samme vrien på småkraftseminaret, siden de som var på kurs for tre år siden må på kurs igjen.

– Kurset er gratis for kundene våre, men som en del av avtalen med Småkraftforeningen kan også andre medlemmer der delta på kurset til en selvkostpris, sier Sivertsen.

Kurset ble gjennomført på hjemmebanen til Odds Ballklubb, Skagerak Arena. Deltagerne kom fra hele Sør-Norge, både Østlandet og Vestlandet. Deltageren med lengst reisevei kom helt fra Møre og Romsdal.

– FSE-kurset kan i utgangspunktet gjennomføres på nettet, men det er krav om at førstehjelpskurset skal ha en praktisk del.

Skagerak Kraft forvalter kraften for cirka 80 småkraftkunder. Dette dreier seg både om enkeltpersoner med sitt eget kraftverk, og selskaper som eier flere småkraftverk. Cirka 20 av dem var med på kurset i Skien.