Hydro Energi har inngått en 29-årig vindkraftavtale med Green Investment Group.

Aluminiumselskapet Norsk Hydro ASAs heleide datterselskap Hydro Energi AS har signert en langsiktig vindkraftavtale på 29 år med Green Investment Group. Kontrakten antas å være verdens lengste kommersielle vindkraftavtale.

Kilde: Hydro

Avtalen, som omfatter bygging av en ny vindpark nær Sundsvall og Østersund i Sverige (SE2), sikrer årlig leveranse av 0,3 terrawatt-timer (TWh) kraft fra 2021 til 2031 og 0,55 TWh kraft fra 2031 til 2050.

Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Hydros aluminiumverk i Norge.

– Gjennom de siste 2,5 årene har vi nå sikret vindkraftkontrakter til de norske aluminiumverkene våre, på til sammen om lag 4,5 terrawatt-timer per år fra 2021. Dette kommer i tillegg til vår egen vannkraftproduksjon og andre vannkraftkontrakter, sier konserndirektør for Energi i Hydro, Arvid Moss.

På verdensbasis er rundt 70% av Hydros primæraluminiumproduksjon basert på fornybar energi, mens det tilsvarende tallet for selskapets norske produksjonsportefølje er 100%.

– Å bruke fornybar energi i aluminiumproduksjonen er en nøkkelstrategi for Hydro, og en av hovedgrunnene til at karbonavtrykket fra vårt metall er blant de minste i den globale aluminiumindustrien, sier Moss.

Green Investment Group er en del av Macquarie Group Limited. I full produksjon vil vindparken vil ha en installert kapasitet på 235 MW og en estimert årlig produksjon på 0,8 TWh.

– Denne avtalen forlenger vårt gode forhold til Hydro, og hjelper dem med å oppnå ambisjonen om å sikre leveranser av fornybar og bærekraftig energi, langt inn i fremtiden, sier Markd Dooley, leder for Green Energy i Macquarie Capital og Green Investment Group.