Fem av 31 vindturbiner ved Raskiftet vindpark i Hedmark leverer nå strøm på nettet. Nye fases løpende inn. (Foto: Austri Raskiftet)

Den første strømmen produsert av et vindkraftverk i innlandet er nå en realitet, fra fem vindturbiner i Raskiftet vindkraftverk ved Osensjøen i kommunene Åmot og Trysil i Hedmark.

Bak denne satsingen står selskapet Austri Raskiftet, med et eierskap fordelt på Eidsiva, Gudbrandsdal Energi og Stadtwerke München. I alt skal det bygges 31 vindturbiner til en investeringsverdi på mer enn 1,4 milliarder kroner. Det er det svenske vindkraftselskapet OX2 som står for utbyggingen.

Raskiftet vindkraftverk vil ferdig utbygget 2018/2019 gi om lag 370 GWh ny fornybar produksjon i året, noe som tilsvarer årsforbruket til rundt 18 500 husstander.

Status på fremdriften datert juli 2018 er at åtte vindturbiner med vinger er på plass i anleggsområdet, mens ytterligere 17 hadde installert to tårndeler. – Det jobbes godt og fremdriften er i henhold til fastlagte planer, sier anleggssjef Johan Holmkvist i OX2.

Tidligere denne måneden arrangerte Austri Raskiftet åpen dag for naboer, grunneiere og andre interesserte. 200 fremmøtte fikk se utbyggingen av innlandets første vindkraftverk på nært hold.