Til Guleslettene Vindpark skal Nettpartner elektroarbeider inklusive kabelføringer.

Nettpartner har inngått avtale med Stangeland Maskin AS som underentreprenør for elektroarbeid inklusive kabelføringer i Guleslettene Vindpark. Videre skal Nettpartner bygge en 132 kV kraftlinje for Sogn og Fjordane Energi Nett (SFE Nett).

Kilde: Nettpartner

Dette er et prosjekt Nettpartner har ventet på i spenning i lang tid. Teknisk direktør Einar Hjetland, Divisjon Prosjekt i Nettpartner, sier at det i lang tid var knyttet spenning til selve investeringsbeslutning for vindparken. Han sier videre at siden Nettpartner visste at vi var i posisjon til disse to store oppdragene, dersom vindparken ble realisert, så var jubelen stor når den endelige investeringsbeslutningen forelå.

Vindparken skal ha inntil 47 vindturbiner på 4,2 MW med en navhøyde på 90 meter og en rotordiameter på 136 meter. Terje Bydahl, tilbudsansvarlig for prosjektet i Nettpartner, forteller at kabelprosjektet består av strekking av totalt ca. 300.000 meter fordelt på 33 kV-, 132 kV- og fiberkabel. Videre forteller Bydahl at Nettpartner skal levere to nettstasjoner, samt veilys og ei lysløype knyttet til vindparken. Prosjektet vil starte våren 2019, og våre arbeider skal være ferdig høsten 2020.

Les mer om prosjektet på Stangeland Maskins nettsider.

Når det gjelder 132kV kraftlinjen, kan Einar Hjetland fortelle at arbeidet vil starte opp så snart som mulig. Linjen som skal bygges er en 132 kV-stålmastlinje med duplex linjer. Linjen er ca. 15 km lang og går i til dels krevende terreng. Eksisterende linje, som går i samme trase, skal rives. Prosjektet skal være ferdigstilt i løpet av juli 2019.

 

Totalt utgjør de to prosjektene en kontraktsverdi på over 100 millioner kroner.