Miljø, teknologi og samfunnsutvikling går hånd i hånd inn i en krevende og utfordrende fremtid. (Illustrasjon: gejrholmdesign)

Tørt og varmt vær, lav magasinfylling og høye strømpriser har preget sommeren. Nå står snart høsten for døren, med en åpen bok av krevende utfordringer for landets strømforsyning.

Det er mange usikre faktorer å forholde seg til. Hva venter av tilsig i magasinene? Hvor mange og kraftige ekstremvær kommer til å riste i den elektriske infrastrukturen, og hvem tar frontposisjoner i det teknologiske kappløpet?

Å utvikle nye konkurransemessige fortrinn har høy prioritet i landets energiselskaper. Tilfanget av data fra digital teknologi på alle nivåer i den elektriske infrastrukturen legger til rette for utvikling på bred front i bransjen. Kampen om å posisjonere seg spisser seg stadig mer til. Det kan være betydelige gevinster å hente for de som lykkes og sår å slikke for de som ikke gjør det.

Kort sagt; vi går inn i en spennende høst på mer enn en måte. Det ligger åpenbart til rette for nye strukturendringer i bransjen, og det er god grunn til å forvente at klima løftes enda høyere på den politiske dagsorden. Ikke bare står bransjen med begge bena i et teknologisk paradigmeskifte, men det dreier seg i like stor grad om fremtidsrettet samfunnsutvikling.

I denne nettavisen tar vi mål av oss til å følge nøye med på det som skjer. Med relativt beskjedne ressurser er vår ambisjon å føle utviklingen løpende på pulsen. Det gjør vi med ektefølt engasjement for den landbaserte energibransjen, i en tid som blir stadig mer elektrisk.

Bildetekst: