Med NODES åpner vi opp en ny og fremtidsrettet markedsplass i strømnettet, forteller daglig leder Rune Hogga. (Foto: Tore Halvorsen)

En ny markedsplass er under utvikling i strømnettet. Det er mot handel med strøm på distribusjonsnivå NODES sikter seg inn. Denne satsingen gjøres i et samarbeid mellom Agder Energi og Nordpool.

Sammen med Nordpool er 12-14 egne ressurser engasjert i dette ambisiøse prosjektet, og flere har holdt på siden 2016, forteller daglig leder Rune Hogga i NODES. – Geografisk er vi plassert i Kristiansand og på Lysaker i Oslo, men også i Berlin og Amsterdam. Totalt sett er mer enn 20 medarbeidere tilknyttet utviklingen av dette fremtidsrettede markedskonseptet i strømforsyningen.

Det NODES gjør er å etablere en ny, sikker, nøytral og uavhengig markedsplass med både norsk og internasjonalt perspektiv. Når teknologien er markedsklar åpner den for spenstige forretningsmessige muligheter, både for oss som utviklere og i potensielle brukermiljøer. Arbeidet med å utvikle piloter er kommet lang, og er tilnærmet klare for uttesting her hjemme og i utlandet, legger Hogga til.

Mer om dette spennende utviklingsprosjektet er å lese i i utgave nr. 6-2018 av fagbladet Energiteknikk som vil være leserne i hende medio september.