Første del av arrangementet ble holdt utendørs i det fine været. Barnehagen på Hvervenmoen var invitert til åpningen.

Det var stor festivitas rundt åpningen av det åtte etasjers nye bygget til Ringerikskraft onsdag. Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg var til stede og klippet snoren, godt assistert av ”kongen”, alias komiker Jonas Rønning.

Tekst og Foto: Stein Arne Bakken

Den nye energiministeren lot seg imponere av både det flotte bygget og av selve selskapet.

– Ringerikskraft vekker min begeistring, det er et fremtidsrettet konsern i sterk vekst som driver effektivt med lave kostnader, noe kundene kan glede seg over, sa Freiberg, og viste til at Ringerikskraft samme dag gikk ut og reduserte nettleien. 

Også ordførerne i eierkommunene benyttet anledningen til å komme med rosende ord om energikonsernet. – Vi er stolte over utviklingen og den sterke fremgangen de siste ti årene, sa ordfører Kjell B. Hansen i Ringerike kommune. Hans kollega i nabokommunen, Per Ragnvald Berger, var glad for at Ringerikskraft har flyttet fra fossen i Hønefoss opp til Hvervenmoen og kan se de lyse slettene i Hole.

– Vi har fått etablert et teknologisenter og invitert flere leietakere i et samboerskap. Her skal 250 mennesker kunne jobbe sammen og utvikle hverandre. Dette bygget er et monument over samhandling og viser kraften av å kunne løfte sammen, understreket konsernsjef Ola Sunnset. 

Med Ringerikskraftbygget har selskapet fått samlet alle sine aktiviteter og datterselskaper i området under ett tak. Nettselskapet har lagt beslag på den første av de tre etasjene energiselskapet disponerer. Herfra har montører enkel tilgang til lagerbygget, der det blir lagt solceller på taket. Bygget er utformet som et ”plusshus”, med ulike miljøvennlige løsninger. Det ligger strategisk plassert utenfor sentrum, på Hvervenmoen med ny E16.

De øvrige fem etasjene er snart fylt opp med ulike leietakere innenfor ingeniørrelaterte virksomheter, blant andre Norconsult.