–Jeg har tro på en fremtid for et fagblad som Energiteknikk, men også å kunne bygge opp en nettavis for energibransjen med daglige nyheter, sier Øyvind Lie, som vil tiltre redaktør-stillingen 1. mars.

Utgiverselskapet ElektroMedia har ansatt Øyvind Lie (42) som redaktør i fagbladet Energiteknikk og nettavisen energiteknikk.net. Lie jobber i dag som journalist i bladet Energi/Europower.

Stein Arne Bakken fortsetter i stillingen som publisher (ansvarlig redaktør og daglig leder) i ElektroMedia. Den nye redaktøren skal ha det daglige redaksjonelle ansvaret for bladet, i tillegg til å skrive artikler og reportasjer. Lie vil få en spesiell oppgave med å bygge opp nettavisen, ikke minst ved å bidra med daglige nyheter gjennom oppsøkende journalistikk.

Øyvind Lie har det siste halvannet året jobbet i Europower. Før det var han journalist i Teknisk Ukeblad i sju år, med spesielt ansvar for det energirelaterte stoffet. Han har også vært journalist i Montel.

 Øyvind Lie har mellomfag og mastergrad i tysk fra Universitet i Oslo, samt grunnfag i fagene litteraturvitenskap, historie og filosofi.

 –Vi er meget tilfreds med å ha fått en av landets beste og mest erfarne energijournalister med på laget. Øyvind Lie vil være en betydelig ressurs for bladet og nettstedet, og bidra til å styrke utgiverselskapet ElektroMedia i en ellers tøff konkurransesituasjon, sier Stein Arne Bakken.

 Bakken legger til at han har nådd pensjonsalderen og ønsker gradvis å trappe ned etter femten år som redaktør for Energiteknikk. –Øyvind Lie har alle forutsetninger til å kunne bli en verdig etterfølger, sier han.