Med Hordavind vil Norsk Vind Energi bygge vindpark i Hordaland med en årlig kraftproduksjon på mer enn 5 TWh. (Illustrasjonsfoto fra Lista: Fred Olsen Renewables)

Norsk Vind Energi AS har sendt inn melding til NVE på vindkraftverket Hordavind i Nordhordland. Prosjektet på 1.500 MW forventes å ha årlig kraftproduksjon på over 5 TWh. Hordavind vil være et av Europas største vindkraftverk.

Kilde: Norsk Vind Energi

Vindkraft på land har de siste årene sett en svært positiv kostnadsutvikling og Hordavind vil bli bygget uten subsidier. – Vi tror Hordavind være lønnsomt med kraftpris på under 30 øre/kWh, sier daglig leder Per Ove Skorpen.

Norsk eierskap

Vindkraftverkene som har blitt bygget i Norge frem til nå har i stor grad utenlandsk eierskap. Noe av grunnen til dette er at norske livselskaper ikke har hatt lov til å investere i norsk vindkraft. Regjeringen har nå endret dette regelverket. Skorpen mener dette er positivt.

– Dette var en nødvendig og bra endring. Vi har allerede tatt initiativ mot flere norske aktører for å presentere hvilke investeringsmuligheter som ligger i norske vindkraftverk i årene fremover. Vi håper å øke det norske eierskapet i våre prosjekter. Dette gjelder både på eiersiden og på kjøp av kraft.

Nøkkeltall for Hordavind

Prosjektnavn: Hordavind Vindkraftverk
Størrelse: 1500 MW
Forventet energiproduksjon: 5,4 TWh
Kommuner: Modalen, Masfjorden, Lindås
Fylke: Hordaland