eSmart Systems bruker kunstig intelligens og bildegjenkjennelse til automatisk å oppdage og analysere feil i strømnettet. (Foto: eSmart Systems)

En ny mobilapplikasjon bidrar til å effektivisere arbeidet med å oppdage feil i strømnettet.

eSmart Systems har nylig lansert «Field Inspector», en applikasjon som ligger tilgjengelig i App Store, og er klar til bruk for nettselskaper verden over.

Hvem som helst kan ta bilder av komponenter i strømnettet, men det unike med denne applikasjonen er at bildene sendes direkte inn i skyen hvor de blir analysert, gjenkjent, organisert og lagret, forklarer Tore Lie, Chief Product Officer i eSmart System.

Applikasjonen brukes hovedsakelig på to områder; planlagt vedlikehold og i utfallsituasjoner i strømnettet. «Field Inspector» kan brukes av alle med mobiltelefon, og er et verktøy for feltmannskap i nettselskapet for å dokumentere strømnettet fra bakken.

Det er enkelt å bruke og hensikten er å gjøre jobben mindre stressende. Det er bare å logge inn, ta bilder, beskrive de med en setning og trykke send, legger Lie til. I kombinasjon med bilder fra luften vil dokumentasjonen fra «Field Inspector» gi nettselskapene en digital oversikt over komponentene i nettet deres.

Flere selskaper i Norge og USA har allerede uttrykt interesse for applikasjonen. Den er spesielt relevant for kartlegging av nettet ned på mast- og komponentnivå, men også etter uvær som fører til skader på strømlinjene.

For eksempel, med en fullstendig oversikt over hver komponent på mastene i et bestemt område, blir det lettere å sende ut et mannskap for å rette opp eventuelle feil  når du kan se nøyaktig hvordan det så ut før, sier Lie.

«Field Inspector» er en del av eSmart Systems Connected Drone-produkt som bruker deep learning til å redusere kostnader for vedlikehold og feil i strømnettet, samtidig som det forlenger levetiden på komponenter i nettet.

https://www.esmartsystems.com/newsroom/intelligent-support-for-field-inspectors/