Steinbruddet ved dam Lyngsvatn i Forsand og Hjelmeland kommune i Rogaland er åstedet for sprengningsuhellet som fant sted tirsdag ettermiddag.(Foto: Lyse)

Ingen personer kom til skade ved et alvorlig sprengningsuhell ved dam Lyngsvatn i Rogaland tirsdag, der Lyse utfører et større rehabiliteringsprosjekt.

Hendelsen, som Lyse omtaler som alvorlig, er meldt til politiet og Arbeidstilsynet, og entreprenør for prosjektet, Stangeland Maskin AS, har også varslet Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og gitt dem rapport om hendelsen, ifølge en pressemelding fra Lyse.

Arbeidene på byggeplassen har til nå vært i bero. I forståelse med politiet har Lyse som byggherre godkjent at arbeid som ikke har med boring og sprengning å gjøre kan gjenopptas. Hvor lenge de øvrige arbeidene vil være stanset vil avhenge av hva som kommer ut av det interne granskingsarbeidet og tilsynsmyndighetenes vurderinger. 

Alle berørte personer som var tilstede på anlegget har fått tilbud om oppfølging av bedriftslege.

– I slike tilfeller er fare for liv og helse det vi er aller mest opptatt av, og som også er grunnen til at hendelsen har aller største prioritet, sier administrerende direktør i Lyse Produksjon, Bjørn Honningsvåg.

Ulykken medførte materielle skader på maskiner og kjøretøy, men ingen utslipp eller lekkasjer i miljøet er påvist. Lyse vil gjennomgå Stangeland Maskin sine analyser og granskning, og en vil deretter kunne si mer om hva som forårsaket hendelsen og hvordan saken skal håndteres videre.