Østfold Energi selger sine eierinteresser i Midtfjellet Vindkraft til det tyske investeringsfondet Aquila Capital. (Foto: Østfold Energi)

Østfold Energi selger sine aksjer i Midtfjellet Vindkraft til det tyske investeringsfondet Aquila Capital.

Etter snart åtte års eierskap i Midtfjellet Vindkraft AS velger Østfold Energi å selge sin 11 % eierpost i selskapet til majoritetseieren Aquila Capital. Aquila Capital vil etter transaksjonen eie 97 % av selskapet. Øvrige aksjer eies av Fitjar Kraftlag, fremgår det av en melding fra selskapet.

Østfold Energi har siden 2001 bidratt til å bygge og finansiere vindkraft på land i Norge, først via eierskapet i Kvalheim Kraft DA, og deretter i utbyggingen og finansieringen av Midtfjellet Vindkraft. Østfold Energi er i tillegg 50 % eier av prosjektutviklingsselskapet Zephyr som utvikler, bygger og drifter vindkraft i Norge og på Island.

Midtfjellet Vindkraft ser også muligheter for flere interessante utbyggingsprosjekter på Fitjar og Stord. Østfold Energi er sikret 11 % eierskap i disse prosjektene. Østfold Energi frigjør kapital i transaksjonen til å fortsette sin satsning på vindkraft, både gjennom Zephyr, samt via potensielle investeringer i andre vindkraftprosjekter.