Otovo og Tibber skal samarbeide om solenergi og strømstyring. Fra venstre: Andreas Thorsheim i Otovo og Edgeir Aksnes i Tibber.

Solcelleselskapet Otovo og strømappen Tibber inngår samarbeid om solstrøm.

Tibber er strømappen som kjøper inn kraft når det er billigst og sparer på strømbruken i huset. Otovo er solcelleselskapet som skal finne billigste lokale installatør og kople solcellenes hjerne til strømnettet gjennom en app.

– Vi fikk inn kunder som spurte om ikke Tibber og Otovo kunne samarbeide flere ganger i uken. Det var jo logisk: Den beste appen for strømstyring og innkjøp av billig strøm og det smarteste solcelleselskapet, sier administrerende direktør Andreas Thorsheim i Otovo i en pressemelding.

Solceller, elbilladere og styrbare termostater begynner å bli vanlige i norske hjem. Samtidig blir strømmarkedet mer komplisert, med større variasjon i prisene gjennom døgnet og mulighet for å selge strøm tilbake til nettet om man har solceller.

– Folk vil gjerne nyte godt av mulighetene som smart lading og solceller gir, men det må være enkelt. Tibber er appen som gjør det. Vi kan allerede styre lading av elbiler og smarte termostater og mye annet, så det var en naturlig utvidelse å samarbeide med Otovo, sier administrerende direktør Edgeir Aksnes i Tibber.

Får en krone for strømmen

Når et Otovo-solcelleanlegg monteres i huset, koples anleggets “hjerne” – inverteren – på nett. Da kan en smart app styre forbruk av energi til tidspunktene så solenergien gir størst mulig verdi for kunden. Tibber tilbyr solcellekundene 100 øre for hver kilowattime de sender ut på nettet når de bruker mindre strøm enn de lager. Samtidig styrer Tibber-appen de gjenstandene som bruker mest strøm i huset, som for eksempel elbilladeren, for å bruke minst mulig strøm når strømmen er dyr.

Otovo overfører eksisterende strømkunder til Tibber på samme vilkår de har hatt tidligere. Fremover vil Tibber-kunder få muligheten til å kjøpe solcelleanlegg med ett klikk fra Tibber-appen.