ABBs Panto Up kan lade tre busser samtidig med automatisk tilkobling.

ABBs vokser innen ladeløsninger for bærekraftig, offentlig transport. Automatiske pantografer gir økt fleksibilitet og effektivitet.

ABBs nye Panto Up lader elbusser via en pantograf montert på bussens tak. Kombinert med selskapets depotladere byr løsningen på en fleksibel, effektiv og fullstendig automatisert ladeløsning for større elbussflåter. Dette er en spesielt god løsning der areal til lading er en utfordring, ifølge en pressemelding fra ABB.

Løsningen byr på sekvensiell lading på 50 til 150 kilowatt (kW) av opptil tre busser samtidig i depot. I tillegg kan den benyttes til klattlading, for eksempel ved rutens endestopp. Med ladekapasiteter på mellom 150 og 600kW er dette en ideell løsning for utslippsfri, offentlig transport uten unødige innvirkninger på den daglige driften.

Innovasjon og digitalisering

– Panto Up er en milepæl i vårt arbeid med automatisk ladning for bussoperatører som ønsker å redusere karbonavtrykket, minimere kostnader og få bedre kontroll med flåtens ytelse, sier Frank Muehlon, leder for hurtiglading hos ABB.

Som en del av ABB Ability™ stiller Panto Up med fjerndiagnostikk og andre styringsverktøy. Disse avanserte løsningene sørger for lange serviceintervaller, kort reaksjonstid ved eventuelle feil og problemer, samt verdifull statistikk fra ladestasjonene.