lyn
Illustrasjonsfoto: Newswire

Som følge av varsel om uvær med torden, kraftig vind og mye nedbør torsdag har Hafslund Nett økt beredskapen.

Det er varslet høy tordenaktivitet, vind med tornadoer lokalt og kraftig regn på torsdag. Det innebærer risiko for strømbrudd, ifølge en pressemelding fra Hafslund Nett.

Unngå linjer som har blåst ned

– Vi vil advare på det sterkeste å bevege seg i nærheten av linjer som har blåst ned og ligger på bakken. Det kan være strømførende ledninger, og berøring kan medføre livsfare, sier Morten Schau, kommunikasjonssjef i Hafslund Nett.

Hvis du opptager farlige forhold som linjer på bakken etc., setter vi stor pris på om du melder det til oss på hafslundnett.no, under menypunktet Strømbrudd/farlige forhold.

Se strømbrudd på app og strømbruddskart

– Publikum kan se hvor det er strømbrudd i Hafslund Netts høyspentnett på Hafslund Netts app, eller på strømbruddskartet på www.hafslundnett.no. – Vi sender også ut SMS-melding til kunder som er strømløse på grunn av feil i høyspentnettet. Feil i lavspenningsnettet vil imidlertid ikke bli fanget opp av disse varslingssystemene, sier Schau.