Nå får det populære turistmålet Trollstigen mobildekning med strøm fra solceller og vindturbiner.

Strømforsyning basert på solceller og vindturbiner skal sørge for mobildekning langs 11 kilometer av turistattraksjonen Trollstigen i Rauma i Møre og Romsdal.

Strekningen det dreier seg om har lenge vært et hull på det mobile dekningskartet, til bekymring for de som besøker det populære området. Det er Telia som har fått i oppdrag å bygge den infrastrukturen som må til. Stasjonen er plassert i en nasjonalpark, forsynt med strøm fra solceller og vindturbiner, med hydrogengass som reservestrøm. Løsningen er den første i sitt slag her i landet, ifølge en pressemelding fra Telia.

-Dette er en innovativ løsning som ikke bare gir mobildekning til et utsatt område, men som også utelukkende baserer seg på grønn energi. De eneste utslippene fra stasjonen vil være vanndamp, sier Kirke Saar, nettverksdirektør i Telia Norge.

-Nødnett har hatt dekning i området i noen år allerede. Når publikum nå får vanlig mobildekning på stedet kan de ringe nødetatene om noe skulle skje. Det gir bedre samfunnssikkerhet for alle, sier Sigurd Heier, avdelingsdirektør for Nød og Beredskapskommunikasjon i DSB.