En jublende glad Sivert Dal, energimontørlærling i Nettservice Hadeland, mottar bekreftelsen på at han er blitt NM mester. Til venstre kveldens konferansier på ”Metodefesten” i Drammenshallen, Hans Morten Hansen.

Sivert Dal fra Nettservice Hadeland ble NM-mester for energimontørlærlinger i 2019.

Prisen, en reisegavesjekk på 10.000 kroner, ble delt ut under festmiddagen i Drammenshallen onsdag kveld. 

I alt tjue lærlinger hadde kvalifisert seg til å delta i NM på REN Metodedager 2019, og konkurrerte i fem øvelser på Drammen Travbane under åpningsdagen i går. Juryen hadde plukket ut Joakim Hammer Trulsen, Nettpartner, som nr. 2, mens Benjamin Danielsen-Johnsen, Otera Infra, fikk tredjeplassen i den harde konkurransen.

En fullsatt Drammenshall fikk oppleve et forrykende, spektakulært musikalsk show, med mye lyd og lys, fra scenen av gruppen Need, med blant andre artisten Alexandra Rotan, kjent som medlem av gruppen Keiino og fremføringen av det norske bidraget ”Spirit in the Sky” i European Melody Contest i mai.  Også kveldens konferansier, standup-komikeren Hans Morten Hansen, ble godt mottatt av publikum.

Arrangementet i Drammenshallen hadde fått et betydelig profesjonelt løft siden forrige gang i 2017, da REN fikk mange negative tilbakemeldinger om underholdningen. 

Også for øvrig ble første dagen av Metodedagene gjennomført uten nevneverdige problemer. Det hadde regnet kraftig natten før, men heldigvis var det lite regn på selve dagen.

Det er 1850 påmeldte deltakere på Metodedagene fordelt på de to dagene, og 116 utstillere. I går ble deltakerne organisert i grupper, som ble ledet rundt på området til de sju tematiske stasjonene. I dag kan deltakerne gå fritt omring og besøke standene.

Etter det Energiteknikk fikk inntrykk av, var deltakere og utstillere fornøyd etter første dagen, selv om mange hadde håpet på sol og varme. Som det utendørsarrangementet Metodedagene er, skaper sol og varme en ekstra stemning, slik det ikke minst gjorde forrige gang, i 2017.