Robot effektiviserer behandlingen av meldinger i Lyse Elnett. Dette kan gi rundt 400 000 kroner i årlig reduserte kostnader. (Illustrasjon: Lyse)

Reduserer kostnader med robot

En robot som reduserer behandling av meldinger i Lyse Elnett fra flere uker til noen få minutter kan gi rundt 400 000 kroner årlig i reduserte kostnader.
Mandag, 24 juni, 2019 - 13:04

Lyse Elnett har tatt i bruk robot for å behandle forenklede meldinger. Denne kan redusere behandlingstiden fra 3-4 uker og ned til få minutter når den gjør saksbehandlingen, ifølge en pressemelding fra selskapet.

I første omgang kan roboten behandle meldinger hvor kunder ønsker å få strømmen slått av på grunn av jobb i det elektriske anlegget i huset eller plombering av måler som skal flyttes. 

- Bruk av robot skal bidra til økt kundetilfredshet, bedre og mer effektive tjenester og kostnadsbesparelser for Lyse Elnett og kundene. Vi har det siste året opplevd en kraftig økning i henvendelser, og det gjør at vi har lengre saksbehandlingstid enn ønskelig. Roboten er ett av flere tiltak for å bøte på dette, sier Rannveig Norfolk, direktør nettplan Lyse Elnett.
 
I 2018 fikk Lyse Elnett inn nær 1600 forenklede meldinger. Til nå har roboten behandlet godt over 700 meldinger.

Ytterligere to roboter er under utvikling, en for behandling av reguleringsplaner, og en for søknader som sendes eksternt, for eksempel tillatelse til graving til kommuner.
 

På forsiden nå

Venter på skatte-avklaring.
Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) har utredet utjevning av nettleie.
Av hele Statnetts 132 kV-nett i Møre og Romsdal.
Ved å bytte til større aggregater i Usta kraftverk i Hallingdal, kan E-CO produsere mer kraft når prisene er høyest og hindre flomtap om våren. Nå er snart halve jobben gjort.
Men havvind er enda dyrere, Ifølge energiministeren.
Hege Brende slutter som leder av HydroCen og Norsk vannkraftsenter, for å bli en del av ledelsen i Norges geologiske undersøkelse (NGU).
Statnett vil sprenge kabeltunnel mellom Sogn og Ulven med påhugg rett bak en barnehage. Oslo kommune er bekymret for barna og hovedvannledningen. Barnehagen mener Statnett bør bruke tunnelboremaskin og slippe inngrepet.
Svein Erik Svarte er ansatt som daglig leder.
SVs Lars Haltbrekken foreslår verneplan for vindkraft etter mønster fra vannkraften. Norwea støtter ikke tanken.
Møre og Romsdal forlenger avtalen med Tafjord.
Statnett reduserer klimaavtrykket i Rogalands første fossilfrie anleggsplass.
Proffe, kapitalsterke vindkraftaktører som sitter på avstand kan miste av syne at de går inn i virkeligheten og nærmiljøet til folk, advarer NVE-sjefen.
Statnett har, sammen med de andre systemansvarlige nettselskapene i Norden, oppdatert veikartet for hvordan den nye nordiske modellen for balansering av kraftsystemet skal innføres.
Gjennom forskningsprosjektet iFleks skal Statnett finne ut hvordan variasjoner i strømprisen påvirker forbrukerne.
I 2024 kan flytende hydrogen til store ferger og hurtigbåter bli en viktig del av BKKs satsing på elektrifisering.
Distriktsenergi ber om at NVE og reguleringsmyndigheten for energi (RME) dropper tvangsmulktene, og lar de som allerede har betalt, få tilbake pengene.
Kommer fra stillingen som finansdirektør i Orkla ASA.
Fjordkraft Holding ASA fikk et underliggende driftsresultat på 63 millioner kroner i tredje kvartal 2019. Det er en økning på åtte prosent sammenliknet med samme periode i fjor.
Sammen med sin nye partner geo introduserer Istad Kraft ny teknologi for å kontrollere oppvarming og varmtvann.
Mørenett har etablert landets kraftigste infrastruktur for elferge-lading. Gjennom en sjøkabel får begge sider av fjorden kraft fra samme trafo i Hareid.
Det er ikke nok å bygge mer fornybar energi for å lege om kraftsystemet, ettermontering av CO2-fangstutstyr og riving av kullkraftverk vil også bli nødvendig, ifølge IEA.
NVE vurderer om forbrukere skal få knytte seg til nettet med avtale om begrensninger i uttaket. Statnett er positiv, OED bestemmer.