Fra mai bidro strømprisen til å dempe utviklingen i konsumprisindeksen (KPI) med 0,6 prosentpoeng. Illustrasjonsfoto: Agder Energi

Konsumprisindeksen (KPI) steg 1,9 prosent fra juni 2018 til juni 2019.

Tolvmånedersveksten i KPI viste en nedgang på 0,6 prosentpoeng fra mai. Prisutviklingen på strøm var den største bidragsyteren til nedgangen i veksttakten, ifølge en pressemelding fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Prisene på elektrisitet inkludert nettleie viste en nedgang på 7,7 prosent fra mai til juni 2019, mens de i samme periode i fjor økte med 9,9 prosent. Etter nedgang i strømprisene fem sammenhengende måneder, var prisnivået for elektrisitet inkludert nettleie i juni 2019 lavere enn prisnivået var i juni i fjor. I tillegg bidro prisene på pakketurer til nedgangen i tolvmånedersveksten.