Det svenske selskapet Evolar vil gjøre solkraften mer effektiv.

Statkraft skal levere 525 GWh fornybar solenergi årlig til spanske Audax Renovables. Avtalen har en lengde på ti og et halvt år.

Audax Renovables er en ledende leverandør av fornybar energi i det spanske segmentet for små og mellomstore bedrifter (SME), og volumet som Statkraft skal levere er tilstrekkelig til å dekke det årlige behovet til 130 000 spanske husholdninger, ifølge en pressemelding fra Statkraft.

Den fornybare energien vil bli levert fra den spanske solkraftproduksjonen til Statkraft, som de seneste 15 månedene har signert flere kontrakter i dette markedet.  

Spania har som klimamål å nå en energimessig fornybarandel på 20 prosent i 2020. Små og mellomstore bedrifter er viktig for å nå dette målet.

-Fornybar solenergi er viktig for å styrke vår markedsposisjon i Spania. Kontrakten med Audax Renovables er en bekreftelse på at vi ligger godt an for å nå våre strategiske mål, sier Halvard Granheim, konserndirektør for Marked og IT i Statkraft.