Hafslund Eco lanserer strømstøtte basert på beregnet forbruk, samt forsikring mot ekstra dyr strøm som tiltak. Illustrasjonsfoto: Statnett

Kun 22 minutter i gjennomsnitt var danske forbrukere uten strøm i 2018. Det er best i Europa.

Strømmen svikter sjeldnere i Danmark enn i andre land. Om denne posisjonen skal forsvares inn i fremtiden er det nødvendig med store investeringer i strømnettet, ifølge en pressemelding fra Dansk Energi.

I en sammenligning mellom Sverige, Norge og Danmark er sistnevnte suverent best med sine 22 minutter. Svenskene var i 2018 uten strøm i halvannen time, mens vi nordmenn måtte tåle over to timer.

Forsyningssikkerheten i Danmark har i en årrekke ligget på over 99,99 prosent, og jevnt over vært blant de beste i Europa. I rapporten fra organisasjonen for europeiske strømregulatorer plasserer Danmark seg på en solid førsteplass i 2018, når man legger sammen avbruddsminuttene i hvert av de 28 EU-landene sammen for de seneste fem årene, fremgår det av en rapport fra Dansk Energi.

-Tallene slår fast at danske strømnettselskaper er blant de beste i verden når det kommer til forsyningssikkerhet. Det er unikt og verdt å verne om, sier Anders Stouge, viseadministrerende direktør i Dansk Energi.