I går ble den siste vindturbinen montert på plass i Storheia vindpark i kommunene Åfjord og Bjugn i Trøndelag. Foto: Fosen Vind

I går ble den siste av vindturbinene montert i Storheia vindpark. Med sine 80 turbiner og 288 MW i effekt blir vindparken Norges største, når den står helt ferdig senere i høst.

Storheia vindpark er ett av seks prosjekter i porteføljen til Fosen Vind, som etablerer Europas største vindkraftprosjekt på land, på til sammen 1057 MW. Vindparken blir den andre av Fosen Vinds prosjekter som ferdigstilles, etter at Roan vindpark åpnet i mai i år, ifølge en pressemelding fra Fosen Vind.

-Arbeidet med Storheia vindpark har pågått siden august 2016, da byggingen av adkomstveier til vindparken startet. Testing av turbinene vil foregå videre utover sensommeren og høsten. Etter planen vil vindparken settes i kommersiell drift senere i høst, sier Jan Petter Birkeland, prosjektdirektør i Statkraft, som gjennomfører utbyggingen for Fosen Vind.  

Birkeland takker lokalbefolkningen og trafikanter for fleksibiliteten og forståelsen de har vist de siste månedene i forbindelse med transporten av komponenter til Storheia vindpark. Han understreker at aktiviteten i vindparken vil fortsette i tiden fremover.

Fosen Vind etablerer Europas største vindkraftprosjekt på land, seks store vindparker i Trøndelag på til sammen 1057 MW. Byggingen startet i 2016 og alle vindparkene vil være ferdig bygget og satt i drift i løpet av 2020. Statkraft bygger ut vindparkene på vegne av Fosen Vind. Selskapet eies av kraftselskapene TrønderEnergi og Statkraft, samt det europeiske investorkonsortiet Nordic Wind Power DA.