Fra utdelingen av prisen «Årets solstråle 2019»: Bjørn Thorud (t.v.) og styreleder Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen i Solenergiforeningen. Foto: Solenergiforeningen.

Bjørn Thorud er av Solenergiforeningen hedret for sin mangeårige innsats for å fremme solenergi Norge.

Prisen «Årets solstråle» deles årlig ut av Solenergiforeningen til en person eller virksomhet i Norge som har utmerket seg med innsats for å fremme bruk av solenergi, ifølge en pressemelding fra Multiconsult, der Bjørn Thorud er ansatt som seniorrådgiver. Solenergiforeningen omtaler også saken på sin nettside.

– Bjørn Thorud er en sann tilhenger av å dele kunnskap og erfaringer med det mål å fremme bruken av solenergi, og han er opptatt av at kunder og andre skal forstå både mulighetene og begrensningene ved de forskjellige teknologiene og systemløsningene. På denne måten er han en viktig pådriver for en ansvarlig utvikling innen solenergi i Norge, sier Solenergiforeningens styreleder Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen.

Fra å være eneste ansatte på fagområdet, har Thorud fått på plass en solenergiavdeling som i dag teller rundt 20 ansatte.