Sammen skal BKK og ABB levere 70 nye elbilladere til Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim. Foto: ABB

BKK skal installere 70 ladestasjoner i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim i løpet av høsten, i samarbeid med ABB.

BKK ekspanderer fortløpende sitt nettverk av elbilladere. 60 av de nye blir hurtigladere på 50 kilowatt. I tillegg utvider BKK med 10 nye lynladere som kan lade med 350/175 kW. Disse kan lade batteriene inntil syv ganger så raskt som konvensjonelle hurtigladere, ifølge en pressemelding fra ABB.

BKK samarbeider med Lyse i Stavanger, og totalt vil de to selskapene ha 220 ABB-ladere i Norge.

– BKKs ambisjon er å bli størst på elektrifisering i Norge. Vi vil stimulere til det grønne skiftet og satser derfor ambisiøst på å være godt representert med elbillading i norske byer og stadig flere fylker, sier Odd Olaf Askeland, leder for elbillading hos BKK, i meldingen.