Slik kommer datasenteret i Hobøl til å se ut. Illustrasjon: DigiPlex

Bygger datasentre i Fet og Hobøl

DigiPlex investerer 600 millioner kroner i to nye datasentre på Fetsund og Hobøl.
Mandag, 16 september, 2019 - 16:26

DigiPlex forbereder bygging av to nye datasentre i nærheten av Oslo. De to sentrene vil ha en samlet anleggsstørrelse på 8500 m² og innebærer en investering på 600 millioner kroner. Sentrene er planlagt å være operative om bare 12 måneder, innen utgangen av 2020, ifølge en pressemelding fra DigiPlex.

Internasjonale kunder blir ifølge pressemeldingen i økende grad tiltrukket av Norge på grunn av det kjølige klimaet, rimelig og hundre prosent fornybar energi og nærhet til store europeiske markeder. DigiPlex opplyser at de har dratt nytte av disse naturlige fordelene ved å sikre seg attraktive byggetomter og tilby prosjekterings- og konstruksjonskunnskap som møter de strenge kravene som stilles av globale aktører

Det nye Fetsund-anlegget vil bli plassert på DigiPlex Fetsund campus, ved siden av selskapets nåværende 10 MW-anlegg. Det andre senteret vil bli plassert i Hobøl, hvor DigiPlex har kjøpt en tomt på 40.000 kvadratmeter, med en opsjon på å kjøpe ytterligere 27.000 kvadratmeter. Størrelsen på tomten gir mulighet for bygging av en datasenter-campus.

DigiPlex ønsker overfor Energiteknikk ikke å si noe om hvor mange MW eller GWh de nye datasentrene vil bruke.

På forsiden nå

Siemens skisserer 5 GW havvind i Nordsjøen, saltvanns-pumpekraftverk i Lysefjorden og nye kabler til utlandet.
Miljødirektoratet er positive, men mener akvakultursektoren er et bedre konsesjons-forbilde.
Energiministeren vet ikke om skrotingen av vindkraftrammen gir mer eller mindre vindkraft enn om rammen hadde blitt presset gjennom.
Store endringer på kort tid skaper for sterk motstand, ifølge NVE-sjef Kjetil Lund.
Regjeringer dropper NVEs forslag om nasjonal ramme for vindkraft på land, melder NRK.
Jacobsen Elektro AS har begjært åpning av tvangsakkord. Det opplyser selskapet i en pressemelding som ble sendt ut onsdag ettermiddag.
Både Den Norske Turistforening (DNT) og Norsk Friluftsliv er fornøyd med at Regjeringen skroter nasjonal rammeplan for vindkraft.
Ved utgangen av 2018 var det 10 865 ladepunkter for elektriske biler her i landet og per april 2019 landstrømanlegg ved 92 kaianlegg.
60 nettselskaper har undertegnet opprop for «en rettferdig og likere nettleie».
I en kombinasjon av bransjekunnskap og kvikke hoder har to medarbeidere i Omexom utviklet en refleksmagnetskinne for å synliggjøre kraftmaster.
Multiconsult har fått i oppdrag å prosjektere utbedring av dammen ved Rismålsvatnet i Sørfold kommune i Nordland.
Av 90 TWh ny kraft i Norden fram mot 2040 venter NVE at 11 TWh kommer fra norsk vann. Det nordiske kraftoverskuddet kan dobles.
Hordaland fylkeskommune frykter strømmangel og manglende klimaeffekt.
Uavklarte situasjoner i det finansielle markedet gir uforutsigbare fremtidspriser på strøm i Norden.
Scatec Solar og partnere har nå koblet det siste av seks 65 MW solkraftverk til nettet i Benban solkraftanlegg i Egypt.
Selv om finansminister Siv Jensen har sagt nei.
Organisasjonen Fiskebåt, som arbeider for å ivareta fiskernes interesser, sier nei til havvindanlegget Hywind Tampen.
Elhub inngår IT-driftsavtale med Basefarm. Kontraktsverdien er på rundt 130 millioner kroner.
LESERINNLEGG
Å sette ned grensen for grunnrenteskett til 1,5 MVA, vil sette en effektiv stopper for all småkraft, advarer Høyre-representantene Liv Kari Eskeland og Tom-Christer Nilsen i dette innlegget.
I en stall som ombygges til leiligheter utenfor Bergen skal gjenbrukte elbilbatterier sørge for intelligent energistyring.
Frykter at Statnett skal ta foten av gasspedalen i en situasjon med effektmangel, slik at Nyhamna-anlegget, fergerederier og fiskeoppdrettere blir stående uten strøm.
Fusjonen mellom Sunnfjord Energi og BKK er nå formelt gjennomført.
54 relevante aktører, blant dem Østfold Energi, har i regi av Smart Innovation Norway etablert et nettverk for kunstig intelligens.
Tingretten har gitt staten fullt medhold i at Nei til EU ikke har rettslig interesse, og avvist at grunnloven er brutt. Nå anker Nei til EU.