I en eksisterende transformatorstasjon tilknyttet regionalnettet skal Siemens levere digital teknologi til Glitre Energi Nett for å samle inn erfaringsdata, blant annet knyttet til fremtidige Smart Grid-løsninger. Illustrasjon: Siemens

Ved Kongsberg i Buskerud oppgraderer Glitre Energi Nett en transformatorstasjon med digital teknologi som skal gi erfaring med såkalte Internet of Things (IoT)-løsninger.

Det er Siemens som skal levere teknologien. Oppgraderingen skal gjennomføres i en eksisterende transformatorstasjon hvor flere linjer i regionalnettet møtes, og omfatter kontrollanlegget i stasjonen, ifølge en pressemelding fra Siemens.

– Den primære hensikten med denne investeringen er å samle inn erfaringsdata i forbindelse med tilstandskontroll, driftsstøtte og fremtidige Smart Grid-løsninger, sier Jan Helmen, prosjektleder i regionalnettet i Glitre Energi Nett, til Energiteknikk

Løsningen som er valgt, oppfyller ifølge Siemens de strengeste kravene til cybersikkerhet. Dette skal bidra blant annet til økt pålitelighet, optimalisert effektivitet og forbedret sikkerhet i strømnettet.