Innovation Lab ble lansert under Nordic Edge denne uken. - Dette gir oss muligheten til å løfte frem selskaper som kan tilby smarte og bærekraftige løsninger til et internasjonalt marked, "sier Karl Fjelde Nevland, prosjektleder for Nordic Edge Innovation Lab. Foto: Nordic Edge.

Sammen med en håndfull andre aktører går Lyse inn som investor i Nordic Edge Innovation Lab.

Bak etableringen av Nordic Edge Innovation Lab står Lyse, Microsoft, Stavanger kommune Sparebank 1 SR-bank og Tieto med formål å øke andelen av smartby-løsninger i det internasjonale markedet, ifølge en pressemelding fra Lyse.

Innovasjonslaben vil kunne bidra til nye tjenester, løsninger og teknologier. Alt med mål om å utvikle et smartere og mer bærekraftig samfunn sentrert rundt innbyggerne. Smart og bærekraftig teknologi vil integrere både tjenesteområder, teknologi og datakilder, som igjen vil kunne brukes på en måte som gjør byen tryggere, effektiv, åpen og inkluderende for alle som bor der.

Nordic Innovation Lab er finansiert med over 20 millioner kroner. I tillegg vil det være en betydelig kapital som kan benyttes til å investere i de mest lovende startup –initiativene, ifølge pressemeldingen. 

– Dette er egentlig noe så spennende som en smeltedigel mellom det offentlige, akademia og innovasjon. Og det vi kan få til sammen her er både unikt og har stort potensiale. For Lyse betyr dette at vi kan få tilgang til kompetanse som passer inn i vår virksomhet – og at markedet av arbeidstakere blir større og mer variert, sier Eirik Gundegjerde, direktør innen mobilitet Tele/tech i Lyse. 

Når verdens største smartbymesse går av stabelen i Barcelona i november, vil Nordic Edge Innovation Lab være på plass med sin internasjonale lansering.