Det var ordfører Torbjørn Ognedal i Bjerkreim kommune som sto for den offisielle åpningen ved å klippe snoren inn til den nye transformatorstasjonen. Foto: Statnett

I går åpnet Statnett og Lyse Elnett Bjerkreim transformatorstasjon i Bjerkreim kommune i Rogaland.

Stasjonen er bygget uten fraværsskader, innenfor planlagt tid og budsjett, ifølge en pressemelding fra Statnett.

Bjerkreim transformatorstasjon skal bidra til å overføre fornybar kraft fra vindmøllene som bygges i området. I tillegg blir den viktig for å sikre strømforsyningen til husholdninger, bedrifter og andre som trenger trygg tilgang på strøm i regionen. Stasjonen kostet ca. 500 millioner kroner, og har tatt to år å bygge. Lyse Elnett og Statnett eier hver sin del av transformatorstasjonen.

– Dette er en viktig milepæl på veien til nytt regionalnett på Jæren ved å være det første nye anlegget i drift. Den nye transformatorstasjonen vil sammen med ny 132 kV-kraftlinje og nye Opstad transformatorstasjon som er under bygging, gi en ny hovedforsyning til Jæren fra øst, og øker kapasiteten i strømnettet betraktelig, sa administrerende direktør i Lyse Elnett, Håvard Tamburstuen, under åpningen.

Totalt skal regionalnettet på Sør-Jæren bygges ut for rundt 1,5 milliarder kroner, ifølge pressemeldingen.