Illustrasjon: ECO Home

Agder Energi har gått inn som majoritetseier i batteriselskapet ECO HOME AS.

Med en eierandel på 59,8 prosent har Agder Energi Venture sikret seg aksjemajoriteten i ECO Home. Selskapet har utviklet en metode for hvordan elbilbatterier kan rekonfigureres til bruk i energilagringsystemer. De første kontraktene er signert for leveranse av 150 KWh systemer i 2020, ifølge en pressemelding fra Agder Energi.

– ECO HOME er først og fremst et spennende selskap som er i en tidlig oppstartsfase, som har utviklet en ny og effektiv måte å integrere brukte elbilbatterier i en løsning for energilagring, forklarer Tor Øystein Repstad, daglig leder i Agder Energi Venture.

Daglig leder i ECO HOME, Trygve Burchardt, forteller at selskapet gjennom flere år utviklet en skalerbar plattform for vekst støttet av Innovasjon Norge og Enova. Med Agder Energi som majoritetseier ligger det til rette for å kommersialisere og videreutvikle virksomheten, ifølge pressemeldingen.