Aibel har fått i oppdrag å levere to omformerplattformer til Dogger Bank-prosjektet. Foto: Aibel

Av SSE Renewables og Equinor med partnere har Aibel fått i oppdrag å levere to omformerplattformer til havvind-prosjektet Dogger Bank.

Leveransen omfatter omformerplattformer til Creyke Beck A og Creyke Beck B på Dogger Bank, med opsjon for en tredje plattform til Teesside A-prosjektet i samme vindpark, ifølge en pressemelding fra Aibel.

De to omformerplattformene som er bestilt, er uten boligkvarter og helikopterdekk, og vil normalt være betjent fra land, ifølge pressemeldingen.

Dogger Bank-prosjektet skal ledes fra Aibel i Haugesund, mens byggingen av de to plattformene er lagt til Thailand. De vil bli transportert til Haugesund, der de vil bli utstyrt med HVDC-teknologi fra ABB, fremgår det av pressemeldingen.