Pål Hystad (t.v.) og Per-Arne Haugland i Omexom i en mast påmontert magnetiserte refleksskinner. Foto: Omexom

I en kombinasjon av bransjekunnskap og kvikke hoder har to medarbeidere i Omexom utviklet en refleksmagnetskinne for å synliggjøre kraftmaster.

Det er Per-Arne Hauglund og Pål Hystad i Omexom som står bak den glupe ideen om å merke kraftmaster med magnetiserte refleksskinner. Skinnene i plast erstatter tilsvarende i metall, som var tunge å transportere opp i master, måtte festes mekanisk og utgjør en fare om de faller ned, ifølge en pressemelding fra Omexom.

Refleksskinnene med magneter er enkle å montere i mastene, og de er omfattende testet for mekaniske og klimamessige belastninger etter kravspesifikasjoner utarbeidet av Statnett. For å utvikle ideen har de to Omexom-medarbeiderne brukt Eker Design/Espen Auensen i Østfold, ifølge pressemeldingen.

Til nå er det levert 50 000 av de magnetiserte refleksskinnene, opplyser Omexom.