For andre kvartal på rad går omdømmeskåren til kraftnæringen opp. Foto: Pexels.com

Omdømmet til kraftnæringen er i positiv utvikling. Det viser Kantars Energibarometer for tredje kvartal 2019.

Kraftnæringens omdømme ligger nå på 54 av totalt 100 poeng, opp to poeng fra forrige kvartal, går det fram av Kantars Energibarometer for tredje kvartal 2019.

Med henholdsvis 74 og 70 poeng skårer næringen høyest på parameterene pålitelighet og tilfredshet, skriver Energi Norge på sin nettside.

Sammenlignet med bank, forsikring, tele og bredbånd, er kraftnæringen uten tvil den næringen som har hatt den beste utviklingen i omdømmeskåren. I 2006 lå kraftnæringen lavest med en omdømmeskår på 30 poeng, fremgår det av pressemeldingen.

– Tallene viser at de fleste strømleverandørene har jobbet grundig og profesjonelt med kundedialogen de siste årene. Ingen andre bransjer i undersøkelsen har hatt tilsvarende oppgang, sier Lars Ragnar Solberg, næringspolitisk rådgiver i Energi Norge.

Foretrekker samlet strømregning

I Kantars undersøkelse går det for øvrig fram at 86 prosent av strømkundene foretrekker en strømleverandør. I undersøkelsen svarer 86 prosent av kundene at de i en valgsituasjon vil foretrekke en samlet regning for strøm og nettleie, skriver Energi Norge.

– Behovet for en forbedret markedsmodell, med blant annet samlet regning for strøm og nettleie er prekært. Når en så høy prosentandel i undersøkelsen peker på felles faktura som et viktig konkurransemoment, så må dette bli den nye standarden, sier Lars Ragnar Solberg på Energi Norges nettside.