Agder Energi og Microsoft har innledet samarbeid om et droneprosjekt for mer effektiv befaring av strømnettet. Foto: Agder Energi

Ved bruk av kunstig intelligens for å kjenne igjen bilder samarbeider Microsoft og Agder Energi Nett i et droneprosjekt.

Testbasen for droneflyving er lagt til Gullknapp Flyplass i Froland. Testflygingen av dronen tidligere i år har gitt gode tilbakemeldinger på hvordan dette kan gi nettselskapet helt nye muligheter. Målet for droneprosjektet er å få til en tryggere, miljøsparende og mer effektiv befaring av strømnettet.  ifølge en pressemelding fra Agder Energi.

− Utrolig spennende! I sommer presenterte vi droneprosjektet og mulighetene for bruk av bildegjenkjenning og kunstig intelligens, AI – artificial intelligence, for Microsoft. Vi fikk hyggelig tilbakemelding på prosjektet, og Microsoft Norge går inn med rådgiving og utviklingsstøtte til første versjon av løsningen, sier Jarle Stokke Olsen, prosjektleder for Droneprosjektet i Agder Energi Nett.

Bernt Viggo Matheussen er avdelingsleder for teknologi og utvikling i Agder Energi, og leder konsernets arbeid med strategiske AI-prosjekter. Han tror arbeidet med bildegjenkjenning i droneprosjektet også kan være aktuelt for ulike studentprosjekter, ifølge pressemeldingen.