hywind tampen
Hywind Tampen, med Gullfaks-feltet i bakgrunnen. Foto: Equinor

Equinor signerer i dag kontrakter for 3,3 milliarder kroner i forbindelse med utbyggingen av Hywind Tampen vindpark.

På vegne av rettighetshaverne i Gullfaks- og Snorre-feltene signerer Equinor i dag kontrakter med Kværner AS, Siemens Gamesa Renewable Energy AS, JDR Cable Systems LTD og Subsea 7 AS. Dette omfatter kontrakter knyttet utbyggingen av vindparken Hywind Tampen, ifølge en pressemelding fra Equinor.

Skrogene på Gullfaks og Snorre-feltene skal bygges av Kværner ved verftene på Stord og Dommersnes. Kontrakten inkluderer også gjennomføring av sammenstillingsaktivitetene, uttauing og installasjon av ferdigstilte vindturbiner, ifølge pressemeldingen.

Siemens Gamsa, som skal produsere vindturbinene ved flere lokasjoner i Europa, med sammenstilling på Wergeland Base i Gulen i Sogn og Fjordane. De elektriske kablene produseres av JDR Cable System i Hartlepool i Storbritannia. Sunbsea 7 skal stå for installasjon av elektriske kabler og oppkobling til Snorre- og Gullfaks-plattformene, opplyses det i pressemeldingen.

Olje- og gassplattformene på Gullfaks og Snorre blir de første i verden som forsynes med kraft fra en flytende havvindpark. Dette reduserer utslippene med mer enn 200.000 tonn per år, fremgår det av pressemeldingen.