IllustrasjonsfotoFoto: BKK

I tredje kvartal oppnådde BKK et resultat på 142 millioner kroner, 171 millioner mindre enn tredje kvartal i fjor.

I tredje kvartal produserte BKK 1258 GWh vannkraft, som er en nedgang på 18 prosent målt mot tilsvarende periode i fjor. Samtidig er områdeprisen redusert med 33 prosent, ifølge en pressemelding fra BKK.

– BKKs inntjening er i stor grad basert på produksjon av vannkraft. Usikkerheten som er knyttet til væravhengig energiproduksjon og markedsavhengig kraftpris, medfører svingninger i konsernets økonomiske resultat. Økt effektivitet i underliggende drift sikrer et bra resultat i en periode med lavere kraftpriser, sier konsernsjef Jannicke Hilland.

BKK ønsker å utforske rollen som energipartner for byggebransjen og hjelpe dem i overgangen fra fossilt til elektrisk. Det er etablert et konsortium som søker å utforske hvilke muligheter som finnes. BKK har søkt om støtte til konsortiet fra PILOT-E, som er et finansieringstilbud til norsk næringsliv, etablert av Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Enova. I konsortiet deltar flere aktører fra byggebransjen, Kongsberg Digital og Høgskulen på Vestlandet i tillegg til flere BKK-selskap, ifølge pressemeldingen.

Fjernvarme kan også spille en viktig rolle for å redusere utslipp fra byggeplasser. BKK Varme startet denne uken levering av fjernvarme til byggoppvarming og tørk til «Skipet», bygget som er under oppføring i Solheimsviken i Bergen, og som i 2021 vil bli BKKs nye konsernbygg, fremholdes det i pressemeldingen.