elbil
Illustrasjonsfoto: TINE

Før sommeren 2020 skal TINE installere 200 ladepunkt for elbiler ved sine anlegg.

Det er Vattenfall som skal levere ladepunktene, som omfatter hele verdikjeden fra ordre til administrasjon, ifølge en pressemelding fra Tine.

TINE har mer enn 2000 parkeringsplasser rundt om i landet, og konsernet har mål om å ha null utslipp fra driften i 2025, ifølge pressemeldingen.

– For oss er det viktig å gjøre det vi kan for å bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling og tilrettelegge så medarbeidere og besøkende kan kjøre elektriske biler til våre meierier. I tillegg til å tilby en robust ladeløsning, har Vattenfall betydelig kunnskap om industrielle energisystemer. Dette er viktig nå som elektrisk energi er en så viktig del av klimaendringene, sier Jimmy Klinteskog, innkjøpssjef, TINE.