Samarbeidspartnere på taket til administrasjonsbygget til Hareide Group i Hareide. Frå venstre: Margerthe Heltne Hovde og Mari Kristine Sæther fra Tussa saman med Ronald Dyrhol og Trond Welle i Hareide Group. Foto: Tussa

Når solcelleanlegget til Hareide Group produserer mer strøm enn de selv har behov for kjøper Tussa overskuddet.

Hareide Group er første plusskunde Tussa har inngått avtale med, som også omfatter en leveringsavtale på strøm fra Tussa. For Tussa er dette et nytt tilbud til innovative bedriftskunder med betydelig potensial, ifølge en pressemelding fra Tussa.

Hareid Group har i dag 1000 solcellepanel montert på administrasjonsbygget sitt på Hareid. Anlegget kan blant annet utvides med muligheter for å lagre solenergi i batterier, opplyses det i pressemeldingen.

-Vi forventer større pågang av kunder fremover som ønsker å installere solcelleanlegg for å produsere sin egen strøm. Smarte energiløsninger som er gode for miljøet er lønnsomme og styrker konkurransekraften, sier Margrethe Heltne Hovde, salgssjef energi i Tussa.