-Vi er allerede godt i gang med de forberedende arbeidene med Andmyran vindkraftverk, forteller Jon Ingebretsen, prosjektdirektør i Nordkraft. Foto: Nordkraft

Nordkraft har inngått avtale med Prime Capital om å bygge ut Andmyran vindkraftverk på Andøya i Nordland.

Andmyran vindkraftverk har konsesjon på inntil 160 MW. Det ser ut til at den endelige utformingen blir på rundt 130 MW, blant annet på grunn av nettkapasiteten i området. Det vil gi en produksjon på ca. 350 GWh, ifølge en melding på hjemmesiden til Nordkraft.

Fra før har Nordkraft utviklet og bygget ut Nygårdsfjellet trinn 1 og 2 i Narvik kommune og Ånstadblåheia på Sortland. Det jobbes for tiden med Sørfjord vindpark i Tysfjord. Arbeidet med Andmyran vindkraftverk er allerede i gang for fullt for å få alt klart til å stikke spaden i jorda i mai, ifølge meldingen. 

– Vi jobber nå med miljø-, transport- og anleggsplanen. Det er en omfattende plan som beskriver hvilke løsninger som velges for å ivareta vilkårene og bestemmelsene fra myndighetene. Det gjelder alt fra plassering av turbiner til støy- og skyggeanalyser samt undersøkelsesprogram for fugl og vann. Denne skal ut på høring, og har noen måneders behandlingstid, sier Jon Ingebrigtsen, prosjektdirektør i Nordkraft.

Det er investorer representert av Prime Capital AG som eier prosjektet.