Det var disse fem Nexans-medarbeiderne som mottok årets HMS-pris fra Statnett tirsdag. Foto: Statnett

Statnett har i forbindelse med sin høstkonferanse tirsdag tildelt Nexans Norway HMS-prisen for 2019.

Nexans får prisen for godt HMS-arbeid gjennom fem år med NordLink-prosjektet, ifølge en pressemelding fra Statnett.

Nexans har produsert og installert kabler på mellomlandsforbindelsen NordLink mellom Norge og Tyskland. Totalt har de installert 730 km sjøkabel i norsk og dansk sektor, i tillegg til muffestasjon og mikrotuneller i Vollesfjord. Kabelforbindelsen skal etter planen settes i kommersiell drift i 2021, opplyses det i pressemeldingen.

– Nexans har levert et krevende og komplisert kabelprosjekt. De har både levert på våre HMS-forventninger og på kvalitet og kostnad, De gode resultatene er oppnådd gjennom et godt og åpent samarbeid, god planlegging, flinke medarbeidere og et veldokumentert styringssystem, sier konserndirektør Peer Olav Østli i Statnett, som delte ut prisen.