Khimti prosjektområde i Nepal, der Statkraft siden begynnelsen av 90-tallet har vært til stede med aktiviteter innen vannkraft og distribusjonsanlegg. Foto: Statkraft

Støtter Nepal med 360 millioner kroner til ren energi

Norge vil støtte ren energi og lokalt selvstyre i Nepal med til sammen 530 millioner kroner over fem år.
Tirsdag, 5 november, 2019 - 16:26

Norge har bistått Nepal i energisektoren i mange år, og 360 millioner kroner av støtten går til å bygge ut strømforsyningen i en av Nepals fattigste provinser, ifølge en pressemelding fra Regjeringen.

- Tilgang til strøm er en forutsetning for å skape utvikling og nye arbeidsplasser. Ved å bidra til at hele landet får strøm bidrar vi også til å skape en fremtid for ungdommen, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein, som undertegnet avtalene under sitt besøk i Nepal denne uken.

På forsiden nå

Stiller spørsmål ved driftssikkerhet, nettleie og næringsutvikling hvis Statnett selger alt sitt 132 kV-nett i Møre og Romsdal til Mørenett.
Den nytilsatte generalsekretæren Rune Haaland i Motvind skal lede vindkraft-motstanden i Norge. 
Venter på skatte-avklaring.
ABB har gjennomført en 3000-timers grunntvannstest av sitt undervanns kraftdistribusjonssystem i Vaasa i Finland.
Etter et par uker med oppgang både i spotprisen og på terminmarkedet har vi den siste uken opplevd lavere priser.
Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) har utredet utjevning av nettleie.
Tonje Foss (48) er ansatt som ny strategidirektør i Enova.
Av hele Statnetts 132 kV-nett i Møre og Romsdal.
Ved å bytte til større aggregater i Usta kraftverk i Hallingdal, kan E-CO produsere mer kraft når prisene er høyest og hindre flomtap om våren. Nå er snart halve jobben gjort.
Men havvind er enda dyrere, Ifølge energiministeren.
Hege Brende slutter som leder av HydroCen og Norsk vannkraftsenter, for å bli en del av ledelsen i Norges geologiske undersøkelse (NGU).
Statnett vil sprenge kabeltunnel mellom Sogn og Ulven med påhugg rett bak en barnehage. Oslo kommune er bekymret for barna og hovedvannledningen. Barnehagen mener Statnett bør bruke tunnelboremaskin og slippe inngrepet.
SVs Lars Haltbrekken foreslår verneplan for vindkraft etter mønster fra vannkraften. Norwea støtter ikke tanken.
Proffe, kapitalsterke vindkraftaktører som sitter på avstand kan miste av syne at de går inn i virkeligheten og nærmiljøet til folk, advarer NVE-sjefen.
Statnett har, sammen med de andre systemansvarlige nettselskapene i Norden, oppdatert veikartet for hvordan den nye nordiske modellen for balansering av kraftsystemet skal innføres.
Gjennom forskningsprosjektet iFleks skal Statnett finne ut hvordan variasjoner i strømprisen påvirker forbrukerne.
Distriktsenergi ber om at NVE og reguleringsmyndigheten for energi (RME) dropper tvangsmulktene, og lar de som allerede har betalt, få tilbake pengene.
Kommer fra stillingen som finansdirektør i Orkla ASA.
Mørenett har etablert landets kraftigste infrastruktur for elferge-lading. Gjennom en sjøkabel får begge sider av fjorden kraft fra samme trafo i Hareid.
NVE vurderer om forbrukere skal få knytte seg til nettet med avtale om begrensninger i uttaket. Statnett er positiv, OED bestemmer.
Oslo Economics har utredet NVEs hydrologiske oppdragsvirksomhet, og finner ikke holdepunkter for at det foregår kryssubsidiering.
Etter 13 år som del av konsernledelsen i BKK har Wenche Teigland valgt å slutte i konsernet.