I en kompeks strømavtale skal Entelios levere strøm til mer enn 13.000 Telenor-anlegg over hele landet, her illustrert med hovedkontoret på Fornebu. Foto: Telenor

Telenor har valgt Entelios som leverandør av strøm til mer enn 13 000 anlegg over hele landet.

Avtalen, som skal være svært kompleks, omfatter blant annet strømleveranser til Telenors mobilmaster og kontorbygg og omfatter et årlig forbruk på over 400 GWH, med en årlig omsatt verdi på rundt 400 millioner kroner, ifølge en pressemelding fra Entelios.

Frem til nå har Telenor vært en selvstendig aktør på strømbørsen, men gjennom denne avtalen overtar Entelios porteføljen. Entelios bygger opp en tilpasset leveranse og fakturering som samler både strøm, nettleie og fjernvarme. Disse elementene blir benyttet til kostnadsoptimalisering, som er en del av de tjenestene som Entelios skal yte, ifølge pressemeldingen

Telenor har også mulighet til å inngå finansielle kraftavtaler, samt utnytte forbruksfleksibilitetsmarkedet gjennom opsjoner i avtalen med Entelios, ifølge meldingen.