Det ble i natt oppdaget vannlekkasje i BKK-eide Steinsland kraftstasjon i Modalen. Foto: BKK

Natt til torsdag ble det oppdaget en vannlekkasje i kraftstasjonen til BKK på Steinsland i Modalen.

På grunn av arbeid på kjølevannssystemet i Steinsland kraftstasjon var hovedlensesystemet ute av drift. Det er laget et midlertidig lensesystem, som pumper vann fra lensebrønnen og over sugerørsluken. Dette systemet sviktet i onsdag kveld, og vann begynte å fylle seg opp i lensebrønnen, ifølge en melding på hjemmesiden til BKK.

– Vannet har stått rundt 30 cm opp på kjellergulvet i stasjonen, men har gått tilbake og er nå nede i lensekummen, sier Frode Langhelle. Langhelle er driftsansvarlig for kraftverkene til BKK og kom til Steinsland klokken to i natt etter at lekkasjen ble oppdaget.

Med hjelp av lensepumper fra Brannvesenet er vannet nå på retur. Det er ingen skader på aggregatene i kraftstasjonen.