– Også det private næringslivet og det kommersielle bussegmentet må ta bærekraft på alvor, sier konsernsjef Roger Harkestad i Tide (Illustrasjonsfoto: Eivind Senneset)

16 utslippsfrie og hel-elektriske turbusser kommer i Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø og Honningsvåg. Enova støtter prosjektet med 27 millioner kroner.

De elektriske turbussene blir levert til Tide i løpet av neste halvannet år, sammen med 14 ladestasjoner, og blir fullverdige erstatninger for dagens dieselbusser. Estimert årlig besparelse av CO2 er totalt rundt 720 000 kg, ifølge en pressemelding fra Enova.

– Tide ønsker å være i førersetet for det grønne skiftet i bussnæringen, og vi er veldig glade for den økonomiske og faglige støtten fra Enova, der vi ser frem til å samarbeide med dem om å utvikle helt ny og miljøvennlig bussteknologi for turbusser, sier konsernsjef Roger Harkestad i Tide.