AMS
Illustrasjonsfoto: Lyse

En kunde i Hålogaland Kraft Nett (HLK) nektet å betale avlesningsgebyr. I retten ble han dømt til å gjøre opp for seg.

Etter å ha motsatt seg montasje av ny strømmåler ble kunden pålagt årlig avlesningsgebyr av HLK, som er i tråd med gjeldende retningslinjer fra NVE. Kunden gikk da til søksmål mot nettselskapet. Nå har retten bestemt at vedkommende er pliktig til å betale gebyret, ifølge en melding på nettsiden til Energi Norge.

Det var Harstad Tidende som først omtalte saken. Der blir det slått fast at HLK har rett til å ilegge et avlesningsgebyr, som ifølge retten reflekterer de reelle kostnadene ved manuell avlesning av måleren.

Fristen for å installere de nye strømmålerne var 1. januar 2019 og flere nettselskaper har slitt med kunder som har motsatt seg dette. Heldigvis har få av disse sakene endt opp i retten, skriver Energi Norge på sin nettside.