Energi Norge ønsker Tina Bru velkommen som landets nye olje- og energiminister. Foto: Stortinget

Energi Norge mener at Tina Bru er et godt valg som landets nye olje- og energiminister, og har tre ønsker til statsråden.

Bru ble utnevnt til minsterposten i statsråd fredag, sammen med en rekke andre statsråder som gikk inn i regjeringen etter at Frp gikk ut.

– Vi synes Tina Bru er et godt valg som statsråd. Hun kjenner fornybarnæringen godt fra før, har et tydelig klimaengasjement og forstår helheten i kraftsystemet. Vi har store forventninger og gleder oss til å samarbeide med henne, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge i en pressemelding.

Det viktigste Tina Bru må jobbe for, er ifølge Energi Norge  et skattesystem som bidrar til økte investeringer i vannkraften. I tillegg må kraftkabelen NorthConnect få en ryddig behandling av departementet. For det tredje må hun få på plass nye konsesjonsregler for vindkraften.

Sveinung Rotevatn (V) er samtidig utnevnt til Klima- og miljøminister, mens Knut Arild Hareide (KrF) er samferdselsminister.